Paardencoaching

Wat is Paardencoaching ?

 

Paarden zijn hele bijzondere wezens: ze tonen jouw gemoedstoestand en geven je ook advies

met betrekking tot het thema waar je mee zit.

Samen met jou zal ik een inleidend gesprek hebben over jouw werk-thema, het probleem of de emoties bespreken waar je mee zit en worstelt. Daarna zal ik jou begeleiden in de "ring" samen met het paard. Door de interactie met het paard, het lezen van de paardentaal en de begeleidende vragen die ik stel, zal je stilaan tot de kern van de zaak komen, en bijzondere inzichten verwerven over jezelf en de thema's waar je mee zit.

Het uiteindelijke doel is jezelf inzichten en heling te bieden op je werkstukken, en concrete acties af te spreken om een volgende stap te zetten op je levenspad.

 

Paardencoachingsessies voor kinderen en tieners

Kinderen hebben een speciaal plaatsje in mijn hart!

Als onderwijzeres beloofde ik mezelf dat ik me zou inzetten voor kinderen met emotionele problemen, en mijn opleiding tot paardencoach is het directe resultaat van deze intentie.

In deze sessies probeer ik voor het kind/de tiener "een veilige omgeving" te creëren waar het zich geborgen en "gedragen" voelt, waardoor het kind/de tiener zich sneller durft uiten en te laten zien wie hij/zij echt is. Ik nodig hen uit om helemaal zichzelf te "zijn", als unieke creatie, in verbinding met het paard en mij.

De paarden

De kudde coachpaarden bestaat uit: onze Tinker Quin,

onzeWelsh pony Bailey,

Quick, onze Quarter Horse

en als nieuwste aanwinst, onze witte Pinto merrie Iluna.

 

Copyright © All Rights Reserved